Kamu Hastanelerinde Bir İlk: UZAY TERAPİSİ
09 Ocak 2018

Kamu hastanelerinde bir ilk, uzay terapisi pediyatrik ünitemizde hizmete girdi...

Uzay Terapi Ünitemiz 13 Haziran 2016 Tarihinde Kurulmuştur.

Uzay terapisi nedir?

Uzayda astranotların giydiği özel giysilerden ilham alınarak geliştirilen bu yöntem zayıf kasın yerçekimi kuvvetine karşı koymadaki başarısızlığını yenmede yardımcıdır. Egzersiz ve terapi çalışmaları sırasında hem yetişkin hem çocuklarda kullanılabilen bu yöntem ekstremite tamamen askıda tutularak ve ağırlık kuvveti ortadan kaldırılarak hasta harekete başlatılabilir.

Uzay terapisi kıyafeti reseptörlere yönelik sürekli basınç etkisiyle beyine gönderilen bilgiler proprioseptif algının gelişimini sağlar. Ayrıca stabilizasyon yönünden çok güçlü bir destek olarak kendini göstermektedir.Kalça çevresi, omuz kuşağı ve sırt bölgesinin elastik gergi banlarıyla desteklenmesi ile birlikte vücut istenilen şekli almakta ,alt ekstremitelerde ve üst ekstremitelerde koordineli bir şekilde hareket sağlayabilmektedir. Ünitenin pek çok destek parçaları ile postür, denge, güçlendirme vb gibi bir çok egzersiz çalışılabilmektedir.